Szombat, 2024-10-12, 3:18 AM

HM TV
Hortobágymenti Televízió

4065 Újszentmargita Rákóczi u.125
E-mail: hortobagymentitv@gmail.com 
Tel.:+36 70 629 2995














 

Referencia videók
ENEREA
Mobil Petrol
Hetszínvirág Óvoda
Wikipédia
Naptár
«  Április 2010  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Közösségek
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
A fejezet kategóriái

Nyitólap » 2010 » Április » 20 » Bűnmegelőzési Szolgálat április havi lakossági hírlevele
11:47 AM
Bűnmegelőzési Szolgálat április havi lakossági hírlevele



Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

E L B I R

           Lakossági Hírlevél                                   

                             2010. április



NEM ÁPRILISI TRÉFA

 

 

Az április hónap köztudottan a szeszélyes időjárásról, és első napja a bolondozásról, vicces történetekről szól. Ebből kiindulva állítottunk össze olyan eseteket, melyek nem hétköznapi történetek és egy kicsit különleges körülmények jellemzik. Az élet nagyon különleges helyzeteket tud produkálni, ami sokszor vicces, esetenként morbid, de mindegyikben közös, hogy a bűnözők rendőrkézre jutottak és megérdemelt „jutalmukat” megkapták.  

 

 

Állatfarm egy platón... azaz hány sertés fél el egy furgonban ?

 

A Közbiztonsági Háló program keretében Szikszó belterületén a járőrök egy zárt puttonyos kisteherautót ellenőriztek. A ponyva alatt megdöbbentő látvány fogadta a rendőröket.



Nemzeti ünnepünk estéjén tartott közúti ellenőrzéskor egy kisteherautó átvizsgálása során nem mindennapi látvány fogadta a járőröket. A raktérben, annak megosztásával, alul és felül 63 sertést találtak összezsúfolva. Az állatok szűkösen, levegőtlenül, takarmány és folyadék nélkül voltak szinte egymás hegyére halmozva.

  

A jármű külföldi állampolgárságú sofőrje és utasa a sertésekre vonatkozóan állatorvosi igazolással, szállításukra, sőt még a beszerzésük igazolására szolgáló okiratokkal sem rendelkeztek. Első nyilatkozatuk szerint az állatokat Lengyelországban vásárolták fel, és azokat Romániába kívánták szállítani.

 

A rendőrök a jármű beszállítására, lefoglalására, és az állatok megfelelő helyre történő szállítására, illetőleg az ügyben ilyenkor szükséges állategészségügyi hatóságok értesítésére haladéktalanul intézkedtek.

 

A két gyanúsítottal szemben az Encsi Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Kapitány fogta tolvajtúrázók

 

Négy megyét érintő tolvajtúrát akasztott meg a Mezőkövesdi Rendőrkapitány.

A napokban dr. Vasas László r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője szolgálati idején kívül egy helyi üzletközpont parkolójában arra lett figyelmes, hogy két nő ruházata alól különféle árucikkeket húz elő és pakol be egy személygépkocsi csomagtartójába.

 

A kapitány azonnal értesítette kollégáit, akik elfogták a gyanúsan viselkedő két nőt, illetve harmadik társukat, aki sofőrként funkcionált a tolvajtúrán. Az elszámoltatások során ugyanis kiderült, hogy a Monorról induló anya és lánya aznap négy megyét és öt város érintve járta végig a fél országot, hogy különböző élelmiszerüzletekből főleg márkás italokat, édességeket, kozmetikai szereket lopjanak. A családi tolvajtúra érintette Salgótarjánt, Jászberényt, Hevest, Miskolcot és végül Mezőkövesdet.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást a két gyanúsítottal szemben. A rendőrség az ügyet gyorsított eljárás keretében tervezi befejezni. A lopás kár pedig teljes egészében megtérült, hiszen a Mezőkövesdi Rendőrkapitány által indított akció során a korábban ellopott termékek mind egy szálig előkerültek.

 

Az ügy egyik érdekessége, hogy az autót vezető férfi vallomásában kifejtette: nem tudott a két nő lopássorozatáról és nem tűnt fel neki, hogy miért kell hat egymástól több száz kilométerre lévő boltból beszerezni az arckrémeket.

 

Családi szabályszegés

 

Közúti közlekedési akció keretében gépjármű-ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésrendészeti osztály járőrei egyik szombat éjszaka. Miskolc-Tapolca területén egy Mercedes ML terepjáró közeledett amit megállítottak és az iratokat ellenőrizték. A gépjárműben ketten ültek. A sofőr készségesen kiszállt kereste az iratait. Mivel nem volt nála visszaindult az autóhoz, hogy a kesztyűtartóból kivegye azt. Ekkor az autó bentmaradt utasa átült a sofőrülésre, majd az igazoltatott személy beugrott a lesötétített autóba és elhajtottak.

Rövid üldözés során sikerült ismét megállítani az autót és kiderült, hogy a tulajdonos gépjárművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, ezért nem vezethette volna az autót. A kapitányságra előállításra kerültek és a szükséges hatósági eljárás végén  telefonáltak a szülőknek, hogy jöjjenek el a Mercedes gépkocsiért, hogy hazavihessék. A rokonok egy Ford személygépkocsival érkeztek meg. Arra azonban feltételezhetően ők sem gondoltak, hogy a közúti közlekedésben csak érvényes papírokkal vehetnek részt !

A rendőrségi számítógépes adatbázis ellenőrzése során kiderült, hogy a FORD személygépjármű a forgalomból ki lett vonva, így közúti közlekedésre nem használhatták volna. 

 

Meghúzta és el akart húzni !

 

A Miskolc Tiszai pályaudvaron a Vasúti Rendőrőrs gyalogos járőre arra lett figyelmes, hogy a parkolóból kitolató egyik személygépkocsi vezetője a mellette álló autó lökhárítóját meghúzza, a festékréteg néhány centiméter hosszan lehorzsolódott. A nő nem állt meg, bár szemmel láthatólag észlelte a koccanást. Az egyenruhában lévő járőrt nem vette észre, ezért nagyon csodálkozott, amikor megállította és igazoltatni akarta.

 

A vezető nem a megszokott módon reagált a rendőri intézkedésre.” Maga kicsoda, mit keres pont itt, igazolja magát, mutassa a jelvényét”- lépett fel támadólag. Inkább azzal foglalkoznának akik korábban engem loptak meg- mondta hangosan.

Különben is ha kiderül elvesztem a bónusomat és a biztosító felé megemelt kötelező biztosítást kell fizetnem. Nem érdekelte az sem, hogy több tízezer forintos kárt okozott a vétlen sértettnek…

 

Szabálysértési feljelentést követően a baleset körülményeit tisztázni lehetett, így nem csak a törvénnyel, hanem lelkiismeretével is el kell számolnia.

Megtekintések száma: 507 | Hozzáadta: NATENN
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: