Szombat, 2024-10-12, 2:22 AM

HM TV
Hortobágymenti Televízió

4065 Újszentmargita Rákóczi u.125
E-mail: hortobagymentitv@gmail.com 
Tel.:+36 70 629 2995














 

Referencia videók
ENEREA
Mobil Petrol
Hetszínvirág Óvoda
Wikipédia
Naptár
«  November 2010  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Közösségek
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
A fejezet kategóriái

Nyitólap » 2010 » November » 8 » Mesemondó verseny Újszentmargitán
12:08 PM
Mesemondó verseny Újszentmargitán

 

Meseország kapui tárultak ki az Újszentmargitai Művelődési Ház gyermekei és vendégei előtt október 29-én péntek délután.

A gyerekek a meghirdetett mesemondó verseny hallatán buzgón merültek bele a kedvenc meséik kiválasztásába. Segítségül hívták a tapasztalt nagyszülők, szülők évek során kialakult tudását. Szorgalmasan tanulmányozták a mese szövegét, tartalmát és odafigyeltek a hangsúlyozásokra, melyek segítségével kifejezhették az alkotások szereplőinek érzelmi világát. A verseny résztvevői különböző hosszúságú népi és mű mesékkel álltak a közönség elé.

Közel ötvenen jelentkeztek a balmazújvárosi, egyeki, tiszacsegei, és az újszentmargitai általános iskolákból.

A verseny ünnepi köszöntővel kezdődött, melyben fontos információkat kaptak a versenyzők és segítő tanáraik, valamint a kedves néző közönség.

A résztvevők két kategóriába csoportosultak, az egyikben a 2-3-osztályos tanulók tartoztak, a másodikban a 4-8 osztályos diákok szerepeltek.

A rendezvény elején a versenyzők sorszámot húztak, majd mindenki elfoglalta helyét, és kezdetét vette a küzdelem.

Szebbnél szebb mesék hangoztak el a kedves hangú és tehetséges gyermekek szájából. Sokan díszes, ünnepi ruhába öltöztek fel, hogy minél jobban hasonuljanak az alkotás szereplőjéhez. A zsűri különböző szempontokat vett figyelembe az értékelésük során.

A kis korcsoport zsűri elnöke Varga Gáborné, díszpolgár és nyugdíjas pedagógus volt, emellett a nagykorcsoportosoknak Péter Szabolcsné Ibolya, módszertani könyvtáros.

A zsűri többi tagja Barát Zsuzsanna, Csótka Zoltán, körzeti megbízott, Papp László, plébános, és Katona Marianna volt.

Az eredményhirdetés előtt a versenyzők megérdemelt kedves és szerény vendéglátásban részesültek.

A kis korcsoport díjait a balmazújvárosi Központi Általános Iskola tanulói nyerték el. Első helyezést ért el Pál Kitti, a második helyezett Kordás Virág, és a harmadik helyezett Silling Szintia volt. Debreceni Réka Eszter különdíjban részesült.

A nagy korcsoportú kategóriában a következő eredmények születtek: a győztes Bana Krisztina a tiszacsegei Fekete István Általános Iskolából, a II. helyezett Németi Noémi a balmazújvárosi Központi Általános Iskolából, a III. helyezett Kiss Fanni az újszentmargitai Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből érkezett. A különdíjat Budai Klaudia Zsuzsa tiszacsegei diák vitte el.

Megtekintések száma: 801 | Hozzáadta: NATENN
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: